Activitate de ziua Pământului
Cu ocazia zilei Pământului noi, ambasadorii juniori ai liceului Tehnologic "Aurel Vlaicu" Galați, am participat la o întâlnire on-line, organizată de o altă școală ambasador și anume Colegiul Național Pedagogic "Mircea Scarlat" Alexandria. Alături de noi au mai fost și ambasadorii Colegiului de Științe "Grigore Antipa" Brașov, la fel de entuziasmați ca toți participanții.
Tema discuției a fost, desigur, combaterea schimbărilor climatice și ce face UE în legătură cu acest lucru. Pornind de la prezentarea unui videoclip ce prezenta adolescenți implicați în diferite demerse, drept exemplu activista de mediu Greta Thunberg, fiecare ambasador și-a exprimat punctul de vedere vis-a-vis de implicarea tineretului în proiecte de salvare a mediului, ajungându-se la o părere comună și anume aceea că vocea tinerilor și dorința lor spre bine atrage mult mai repede atenția adevăraților lideri.

În timpul dezbaterii ne-am adus aminte de programul Pactul Verde European (vezi rubrica News) și în ce constă acesta, cum ajută și ce își propune:
- până în 2050, vom ajunge să nu mai emitem gaze cu efect de seră
- creșterea economică va fi decuplată de utilizarea resurselor
- nicio persoană și niciun loc nu va fi lăsat în urmă
De altfel am urmărit și informațiile din broșura Comisiei Europene, "Planeta nostră, viitorul nostru. Să combatem împreună schimbările climatice". (Vezi rubrica News)
Drept concluzie, nu putem afirma decât că activitatea a fost plină de informații, starea bună a "plutit prin aer", iar discuțiile au fost libere, sincere și fără bariere; fiecare a fost ascultat și fiecare a avut câte o propunere de soluții de limitare a deșeurilor, consumului în exces de resurse, iar asta a oferit un optimism substanțial pentru viitorul casei noastre, Pământul.
Le mulțumim de inviație colegilor ambasadori și sperăm să mai întâlnim și pe viitor astfel de ocazii de colaborare!
